Voor gebruik in farmacie en voedings-industrie


Tinctuurpers met handpomp, type HP2-Hand

(hydraulische pers voor persen van sap uit geweekte kruiden, noten, cacao-bonen etc.)


Deze hogedruk-pers stelt u in staat de vloeibare bestanddelen uit maximaal 2,0 liter (geweekt) persgoed te persen, waarop dan maximaal een vlaktedruk van 3,5 N / mm2 uitgeoefend wordt.

 

Door de gesp te openen maakt u de klemhelften los, opdat u de hoed kunt optillen. U treft hieronder de eigenlijke perscilinder, waarin het persgoed gaat. Dit dekt u af met een cilinderdeksel, en u herplaatst de hoed. U gespt nu het geheel weer vast. Nu de pers gereed om te gaan persen. Dit doet u door de handzwengel heen en weer te bewegen. U ziet steeds op de analoge manometer wat de druk inmiddels is. Veelal ontwijken vloeibare fracties bij een bepaalde druk. Loopt de druk iets terug, dan kun u iets bijpompen. U kunt desgewenst zo de druk op het persgoed blijven verhogen totdat maximaal een totaaldruk van 70 kN wordt uitgeoefend op het stempel. De verdeling van deze druk over het oppervlak van de bodemschotel betekent dan vlaktedruk van 3,5 N / mm2 op het persgoed.

Bel ons, of stuur een fax of email voor informatie

A. GEZANG & CO BV - Westvlietweg 65-P, 2495 AA Den Haag

Tel. 020-682 22 55 Fax 020-6828246

   E-mail: info@gezang.nl

index

Onze persen worden veel gebruikt bij de bereiding van homeopatische tincturen en essences: Onze ervaring is daarbij dat het in alcohol geweekte persgoed reeds bij de 2,0 liter uitvoering na het persen geheel handdroog uit de machine komt.


Optioneel is bij deze pers evenwel een verklein-set leverbaar om het persgoed-volume terug te brengen tot 0,35 liter, en een maximale specifieke vlaktdruk van 12,5 N/mm2 op het persgoed uit te oefenen. Veelal beogen gebruikers van deze verkleinset een vloeibare fractie te persen voor nadere analyse in hun laboratoria.


Tevens verkrijgbaar in 5 liter electro-hydraulische uitvoering, met een digitale manometer en digitaal bedieningpaneel, waarop u diverse parameters kunt invoeren, waaronder een tijd-druk diagram naar keuze.